Genieten van het

Mooie Zweden

Tjarntorp 10, Uddeholm, Zweden
(+31) 06 148 527 40
Wat je wilt weten over

De omgeving van
Tjarntorp 10

Op een steenworp afstand van Hagfors en Uddeholm, ligt het buurtschapje Tjärntorp. Uddeholm is een plaats in de gemeente Hagfors in het landschap Värmland en de provincie Värmlands län in het Midden-Zweedse landsdeel Svealand. in Zweden. Värmland grenst in het zuiden aan Västergötland en Dalsland. In het westen grenst het aan Noorwegen en in het oosten aan Dalarna, Västmanland en Närke. Het dorp Uddeholm ligt aan de monding van de Uvån in het Rådasjön.

Uddeholm heeft 763 inwoners (2005) en een oppervlakte van 144 hectare. Behorend tot de gemeente Uddeholm biedt de nabije omgeving diverse winkels en is de dichtstbijzijnde supermarkt op slechts 3,5 kilometer afstand evenals het vliegveld Rada/Hagfors. De bekende rivier Klarälven ligt op ongeveer een kilometer afstand.

De grootste plaats in de nabijheid van Tjarntorp 10 is het op tien kilometer gelegen Hagfors. Dit stadje voorziet in alle behoeften van restaurants en winkels tot diverse vormen van entertainment. Het heeft tevens een groot toeristenbureau voor informatieverstrekking.

Vakantiehuis Zweden - eigenaren Maiko en Wendy Peters

In de omgeving van vakantievilla Tjarntorp 10 is genoeg te doen. Graag geven wij alvast enkele tips.

Maiko & Wendy

Vakantiehuis Zweden - Bezoek Stockholm
Vakantiehuis Zweden - Orsa Berenpark
Vakantiehuis Zweden - vissen op het Vänernmeer
Vakantiehuis Zweden - Värmlands Moose Park
Vakantiehuis Zweden - kanovaren in Värmland
Vakantiehuis Zweden - professioneel skieën in Branäs
Vakantiehuis Zweden - wandelen door Värmland
Ontdek

Värmland

Värmland is een provincie in Midden-Zweden. De provincie grenst in het westen aan Noorwegen, in het zuiden aan provincies Västergötland en Dalsland, in het oosten aan Västmanland en Närke en in het noorden aan Dalarna. Met een oppervlakte van ongeveer 17.500 vierkante kilometer is Värmland bijna half zo groot als Nederland. Er wonen echter nog geen 300.000 mensen. Meer dan driekwart van provincie bestaat uit bos en samen met de ongeveer 10.000 meren levert dat een mooie ongerepte natuur op. 

In het uiterste noorden van Värmland stroomt de rivier de Klarälv vanuit Noorwegen Värmland in. De rivier kronkelt daarna 300 kilometer naar het zuiden om bij de provinciehoofdstad Karlstad in het meer Vänern uit te monden. Dit meer is met een oppervlakte van ongeveer 5000 vierkante kilometer het grootste meer van Zweden.

Het grootste meer van Värmland is Fryken. Dit is een stelsel van drie meren die met elkaar verbonden zijn: Övre Fryken, Mellanfryken, Nedre Fryken.
Helemaal in het noorden van Värmland bij Höljes ligt Granberget. Deze berg is met 701 meter de hoogste berg in Värmland. Vanaf de uitkijktoren op de top heb je een mooi uitzicht op de omgeving

Vakantiehuis Zweden - eland bij Tjarntorp 10, Uddeholm,

De koning van het Zweedse bos

Sta oog in oog met de ‘koning van het Zweedse bos’ in Värmlands Moose Park in Ekshärad, een van de weinige plaatsen waar je zo dichtbij een eland kan komen.

Het is een bijzondere ervaring. Een elandsafari te voet door het bos, waar je de elanden tot slot kan horen, zien en zelfs voelen! Leer alle interessante weetjes van een ervaren gids en ga naar huis met mooie herinneringen en kennis over dit prachtige dier.

  Vakantiehuis Zweden - Värmlands Moose Park

  Groot gewei

  De eland-mannetjes hebben een groot gewei op hun kop. Dat gewei kan 2 meter breed worden, en kan wel 20 kilo worden. Het kan maximaal 20 korte takken hebben.

  Vakantiehuis Zweden - Värmlands Moose Park

  Grote elanden

  Elanden kunnen 2,5 tot 3,5 m lang worden. De mannetjes worden groter dan de vrouwtjes. Ze kunnen 500-800 kilo worden.

  Vakantiehuis Zweden - Värmlands Moose Park

  Familie-dier

  De eland een hertensoort. Elanden leven meestal niet in kuddes, maar leven als families bij elkaar.

  Activiteiten in

  Värmland

  Zweden zou geen Zweden zijn als de natuur nét dat beetje extra brengt. En al dat moois is in Värmland mooi gecombineerd: groene bossen, duizenden meren, uitgestrekte heuvels en veel wildlife. Värmland is een populaire vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Niet zo gek. De natuur is de grootste speeltuin die Värmland heeft, maar daarnaast heeft de regio een flink aanbod aan activiteiten in de buitenlucht. 

  De stilte en de zuurstofrijke lucht geven je het gevoel van een constante rust. Verder kun je gewoon ontzettend van de natuur genieten.Je hebt echt even het idee en het gevoel dat de tijd stil staat stil en één bent met de natuur.
  Een vakantie om nooit te vergeten…

  Bezoek de grote steden

  Geen Zweden zonder Stockholm! Bezoek de prachtige hoofdstad met z’n indrukwekkende archipel.

  Stockholm is een populaire citytrip bestemming. En dat is niet voor niets! Ontdek deze bruisende stad, waar je in alle jaargetijden terecht kunt voor een flink portie cultuur, historie, culinair, shopping… en outdoor.

  Vakantiehuis Zweden - Bezoek Stockholm
  Vakantiehuis Zweden - Bezoek Goteborg

  Goteborg

  Op zoek naar een verrassende citytrip bestemming met veel groen, groot winkelaanbod, culinaire verrassingen van wereldklasse en leuke familieattracties? Göteborg is de tweede stad van Zweden en heeft het allemaal!

  Vakantiehuis Zweden - Bezoek Oslo, opera

  Oslo

  Oslo is de hoofdstad en tevens grootste stad van Noorwegen. Tot ver in de negentiende eeuw heeft Oslo de stad Bergen boven zich gehad als meest invloedrijke en grootste stad van het land. De rollen zijn nu omgedraaid. Oslo is zich aan het ontwikkelen tot een fraaie en uitermate leefbare hoofdstad.

  Vakantiehuis Zweden - Bezoek Malmö, Turning Torso

  Malmö

  Bezoek je Malmö voor de eerste keer? Verras jezelf in deze knusse Zuid-Zweedse stad. Van de Turning Torso en Malmöhus kasteel tot Malmö Live en shoppen in Emporia of Moderna Museet.

  Activiteiten

  Van vlotbouwen tot wandelen

  Of je nou op zoek bent naar avontuur, de skipistes op wilt gaan, rustig wil vissen, een mooie wandeling maken… Er is genoeg te doen, voor jong en oud!

  Vakantiehuis Zweden - Wandelen door Värmland

  Zweden is een land om actief te zijn. De uitgestrekte bossen, glasheldere riviertjes en meren en bergen in het noorden lenen zich uitstekend voor allerlei activiteiten: kajakken, hiken, wildlife spotten, fietsen en mountainbiken. Veel excursies in Zweden te boeken. In de steden kan je een bezoek brengen aan mooie bezienswaardigheden en shoppen in de leukste design winkels, maar het is in de natuur dat je rust en ontspanning vindt.

  Vakantiehuis Zweden - wandelen door Värmland

  Wandelen

  In Värmland zit je altijd dicht bij de natuur en zijn er volop wandelroutes. U kunt kiezen voor een rondreis van enkele uren of wekelijkse rondreizen.

  De Värmlandsleder zijn gecertificeerde wandelpaden die kriskras door heel Värmland lopen. De routes zijn goed onderhouden, kennen een duidelijke markering en zijn voorzien van (loop-)bruggen en rustpunten. Alle borden onderweg zijn in het Zweeds, Engels en Duits. Bekende routes zijn de Järnsleden bij Kristinehamn, de Jäveröleden bij Karlstad, de Sundsbergleden bij Sunne, de Halgåleden, de Ängenleden en de 7-Torpsleden bij Lekvattnet.

  Meer over wandelen in Värmland

  Vakantiehuis Zweden - professioneel skieën in Branäs

  Skieën / snowboarden

  In Branäs kan je professioneel skieën. Het gebied heeft 17 liften, 22 afdalingen en een valhoogte van 415 meter.

  In Hagfors en Ekshärad kan je ook skieën, daar zijn meer (kleine) familiepistes. Meerdere liften bedienen een skigebied van voornamelijk eenvoudige, niet al te lange pistes. Ideaal dus voor kinderen of om te leren skiën.

  Meer over skieën in Värmland

  Vakantiehuis Zweden - vissen op het Vänernmeer

  Vissen

  Indien je een visakte hebt (verkrijgbaar bij de VVV), mag je overal vissen. Met de hoeveelheid aan meren, rivieren en beekjes is het niet gek dat er ook een enorme hoeveelheid vis in het water zit. Waaronder snoek, baars, zalmforel, wilde zalm en witvis. De visrijke wateren van Värmland zijn daarom een klein must-do voor de echte hengelsportliefhebber.

  Vissen in Zweden krijgt door de uitgestrekte meren, de rust en de indrukwekkende natuur een hele andere dimensie.

  Meer over vissen in Zweden

  Vakantiehuis Zweden - vlot bouwen en varen

  Vlotten bouwen en varen

  Bouw zelf een houtvlot van stammen en touwen en vaar daarna met dit vlot op de rivier Klarälven in Värmland, Zweden. Een avontuur en een belevenis om nooit te vergeten. U bepaalt zelf of u de tocht van ca. 100 km of die van ca. 50 km neemt.

  Meer over Houtvlottocht Vildmark 

  Vakantiehuis Zweden - kanovaren in Värmland

  Kanovaren

  De Klarälven rivier stroomt, van noord naar zuid,  door de hele provincie Värmland. De rivier vormt een belangrijk deel van het landschap. Het water stroomt kalm door het wisselende landschap met steile dalwanden en vlakker cultuurlandschap. 

  Er zijn ideale kanotochten voor de hele familie.

  Meer over kanovaren in Värmland.

  Vakantiehuis Zweden - paardrijden

  Paardrijden

  Paardrijden door de Zweedse natuur, echt gaaf. Voel je een dagje een echte (Zweedse) cowboy. Combineer een prachtige paardrijdtocht in western style met de schoonheid van de Zweedse natuur. Spectaculaire beklimmingen en steile afdalingen door zandvlaktes en heides onder begeleiding van deskundige begeleiding.

  Meer over paardrijden in Värmland

  Vakantiehuis Zweden - Orsa Berenpark

  Orsa Berenpark

  Orsa roofdierenpark is het grootste roofdierenpark van Europa. In dit park kun je diverse roofdieren in hun vrij natuurlijke leefomgeving bekijken: verschillende soorten beren, ijsbeer, veelvraat, lynx, wolf, sneeuwluipaard, Perzisch luipaard, berguil en de Siberische tijger.

  Het is mogelijk om onder begeleiding van een gids door het park te lopen (vooraf reserveren).

  Meer over Orsa Berenpark

  Vakantiehuis Zweden - spoorwegmuseum Hagfors

  Spoorwegmuseum Hagfors

  Hier vind je een stukje over de geschiedenis van transport. Van stoommachine tot de spoorbaan van de jaren vijftig. Wereld uniek steamhorse. Tevens vind je enkele curiosa uit de geschiedenis van Uddeholm, Hagfors en NKlJ. Er is ook een tentoonstelling van mineralen. Diverse attracties geven het hele gezin vertier!

  Meer over het spoorwegmuseum in Hagfors

  Vakantiehuis Zweden - Trollstigen Lesjofors

  Trollstigen Lesjöfors

   Trollstigen is een wandelpad voor het hele gezin van ongeveer 3 kilometer in het trollenbos tussen kabouters, elven en trollen. Dee eerste 900 meter gaat bergop. Maar onderweg kom je diverse plekken tegen om even uit te rusten en van het uitzicht te genieten. Het resterende deel van het pad gaat bergafwaarts, langs bochtige en spannende paden. Het pad eindigt op dezelfde plek waar het begon (de parkeerplaats van het Lesjöfors Museum.  

   

  Vakantiehuis Zweden - mountainbiken in Värmland

  Fietsen / Mountainbiken / MTB

  Stap op de fiets in Zweden! Zweden kent een uitgebreid netwerk aan fietsroutes. Over verharde paden, maar ook meer avontuurlijk dwars door de ruige bossen.

  Zweden heeft veel goed gemarkeerde fietsroutes: zwart geeft regionale, groen landelijke en blauw plaatselijke routes aan.

  Houd je van iets meer extreem met je MTB? In het oosten van Zweden, in de regio Gävleborg, in het plaatsje Järvsö, is een mountainbike downhill park.

  Meer over fietsen in Zweden

   

  Ben jij toe aan vakantie?

  Kom naar vakantiehuis
  Tjarntorp 10

  Je bent van harte welkom. Niet alleen om heerlijk je vakantie te komen vieren en te ontspannen met je familie. Maar vooral om het échte Zweden mee te maken: de cultuur, de mensen, de natuur en de vracht aan activiteiten. Ontdek je mee?

  Wil je meer weten of reserveren?

  Neem contact met ons op!

  Tjarntorp 10, Uddeholm, Zweden
  (+31) 06 148 527 40